Żywność articles

Kuchnia sezonowa: śliwka

Kuchnia sezonowa: śliwka

Warszawa, 12 września 2018 r. Informacja prasowa Kuchnia sezonowa: śliwka Mirabelka, renkloda, węgierka lub lubaszka… to tylko cztery najpopularniejsze spośród 6 tysięcy odmian śliwek dostępnych w naszym kraju. Znane ze swoich zdrowotnych właściwości i bogactwa witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6, B9), a także witamin A, C, E i K oraz minerałów, takich jak wapń, żelazo, magnez, fosfor, cynk i sód, przede wszystkim pysznie smakują.…

Czy ziemniaki mają „super moc”?

Informacja prasowa Warszawa, 24 lipca 2017 r. Czy ziemniaki mają „super moc”? Naturalne, niskoprzetworzone, bogate w składniki odżywcze i związki prozdrowotne – takie są ziemniaki polskiego pochodzenia. Jakie inne cenne właściwości kryją w sobie te produkty? Urszula Somow, dietetyk i ekspert kampanii „Ziemniaki czy kartofle?…

Morwa biała bez tajemnic

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Co łączy morwę z jedwabnikami? Dlaczego matki karmiące powinny pić napar z młodych liści tej rośliny? Z jakiego powodu po morwę powinny sięgać osoby zmagające się z cukrzycą? Wreszcie, jak spożywać morwę? Poniższy tekst dostarczy Ci odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące rośliny, której łacińska nazwa brzmi „Morus alba”.…

Papryczki chili

Informacja prasowa Poznań, 13 lipca 2016 Zdrowie na talerzu: Papryczki chili Chili to ogólna nazwa, jaką określa się papryki o bardzo ostrym smaku. Na ich temat przez lata pojawiło się mnóstwo mitów. Okazuje się, że ta niepozorna siostra słodkiej papryki stanowi nie tylko cenny dodatek do wielu potraw, ale też wykazuje wiele prozdrowotnych właściwości.…
Top