Gołębie articles

Gałka muszkatołowa – królowa jesiennej kuchni

Niektóre dodatki, takie jak ocet balsamiczny czy oliwa z oliwek podawane być powinny jedynie na zimno. Świeże zioła oraz szczypiorek, natkę pietruszki i koperek, dodajemy pod koniec gotowania, aby ich aromat nie ulotnił się przed zaserwowaniem potrawy. Istnieje też kilka przypraw, które są wprost stworzone do dań podawanych na ciepło.…

Zdrowotne właściwości herbaty

Informacja prasowa Poznań, 11 września 2018 r. Jeżeli chodzi o właściwości zdrowotne, herbata szczyci się bardzo długim i imponującym CV. W ciągu kilku tysięcy lat wielokrotnie przekonała nas o swoim kojącym i regenerującym wpływie na nasze ciało, a także psychikę. Ten skromny napar, do którego przygotowania potrzeba tylko liści i wody w odpowiedniej temperaturze, zainspirował specjalistów wielu dziedzin.…

Colian rezygnuje z jaj z chowu klatkowego już od stycznia 2019 roku

Informacja prasowa Opatówek, dn. 6 września 2018 r. Colian rezygnuje z jaj z chowu klatkowego już od stycznia 2019 roku Zarząd Grupy Colian zdecydował o całkowitym zaprzestaniu stosowania w produkcji jaj pochodzących z chowu klatkowego. Zmiany wejdą w życie 1 stycznia 2019 roku i obejmą wszystkie produkty, zawierające w składzie surowce jajeczne.…

Pasteryzacja – hit sezonu czy nieprzemijająca moda

08/29/18 Pasteryzacja – hit sezonu czy nieprzemijająca moda Weki, powidła, soki czy ogórki oraz zapach domu, kiedy nasze mamy i babcie przygotowywały zapasy na zimę, to dla wielu z nas jedno z najmilszych wspomnień z dzieciństwa. Wekowanie, czyli metoda pasteryzacji na ciepło, powraca jednak do wielu domów i co najważniejsze jest także coraz częściej wykorzystywana przez producentów.…
Top